Ebebek Kendime Notlar

 


Merhabalar;

Uzun zamandır yazmıyordum. 2024 yılı açıkçası sağlığın ne kadar önemli olduğu bana hatırlatan bir yıl olarak başladı. Çok şükür iyileştim ve I am back bitches!

Tekrar idmanlara dönmenin keyfine değecek bir şey yok.

Yatırım maceram kesintisiz devam ediyor tabii.. Her ayın 15’i aylık alımlarımı sanki bir konut kredim varmışçasına yapmaya devam ediyorum. Portföyüme yeni şirketler de giriyor çıkıyor da.. Kemik kadro olarak belirlediğim şirketlerime dokunmuyorum.

Yıl başında karar aldığım döngüsel portföy üzerinden işlem yapıyorum sadece. Gerisi hodl and izle – takip et.

 

Şimdi geçtiğimiz yıl arz edilen Ebebek şirketi dikkatimi çekmişti. Bu hafta baya bir şirketin arz izahnamesi – fiyat tespit raporunu – 2023 – 12 faaliyet raporunu ve kap haberlerini okudum.

 

Şirketin ne iş yaptığını herkes biliyordur. 0 -4 yaş çocuklar için aklımıza gelen ne varsa bulanan bir nevi market.

 

Şirketle ilgili olarak merak edilenleri - finansallarını vs. faaliyet raporu ve finansal raporundan bulabilirsiniz. Kendiniz bakın.


Şirket çok şeffaf, her ayın ilk haftası mağaza – web ziyaretçi sayısı, satılan ürün adeti gibi verileri açıklıyorlar.

Bence çok güzel bir olay ki yatırımcılar geleceğe dair bir tahmin yapmak istediklerinde ellerinde kullanabilecekleri bir veri olsun.

Ben 2024 – 1. Çeyrek için EM öncesi ciro tahminimde nerdeyse %99 doğru yapabildim.

Bu tür şirketlerden bir de Migros var düzenli veri akışı sağlayan.


Ebebek’in bir başka güzel tarafı da yatırımcı ilişkilerinin maillere hemen gün içinde dönmesi.

Kendilerine kredi kartlı satış oranı ve bu oran içinde tek çekim / taksit çekim ne kadar sorumu sordum ama bunu ilerleyen dönemlerde tüm yatırımcılara paylaşmalarının daha etik olacağını diğer taraftan tek çekim oranlarının taksitli satışlara oranının daha yüksek olduğunu bu kapsamda da kredi kartı taksitlendirmesinin satışlara ciddi bir etkisi olacağını düşünmediklerini belirttiler.

Ebebek’te World kartına 6 taksit yapılırken diğer kartlara 2 taksit yapılmakta. İş arkadaşlarımla – kadınlarla konuştuğumda genelinin tek çekim yaptığını gördüm. Daha Cuma akşamı eşim arkadaşının tek seferde 3k lık alış verişi yine tek çekimle yaptığından bahsetti.

Bir başka sorum ise şirketin 2024 gelecek beklentilerine dairdi. Bunla ilgili olarak halka arz fiyat tespit raporundaki beklentilerinin aynı geçerli olduğu – “EM öncesi veriler” diğer taraftan da önümüzdeki dönemlerde gelecek beklentilerini açıklamak niyetinde olduklarını ifade ettiler.

 

Burda ufak bir anı. Bir şirketi takip ediyordum bir türlü maillerime cevap alamadım. En son spk ya mail attım. Şirketle konuştuklarını kendilerine mail gelmediği ifade edildi. Sonra SPK’ya mail ss’lerimi attım. Bu defa şirketin benim maillerimin spama düştüğünü bu yüzden cevap veremedikleri gibi saçma bir cevap aldım.

Bu şirkette de veri takibi yapıyordum ama genelde Google en büyük yardımcımdı. 2x yaptı ama bu tür bir şirketle ortak olmak geceleri rahat uyumanızı sağlar mı bence bunu hesaba katmakta fayda var.

 

Ebebek’ten devam edeyim; İlave olarak şirketin ortakları ve CEO’sunun hisse geri alımlarının olması da bence güzel bir detay. Son zamanlarda hisse geri alım yapan şirketi takibe almak için düzgün – dürüst yönetim ilkemden sonra gelen ikinci seçim oldu.

 

Şirketin fiyat tespit raporunda yazan rakamlara göre “Enflasyon Muhasebesi Öncesi” 2024 Tahmini hasılat beklentisi 14 Milyar TL civarı.


 

2024 – 1. Çeyrek cirosu 3.5 Milyar TL olarak açıklandı. Bu istikrar devam ederse fiyat tespit raporundaki hedefi tutturabilirler. Yani şirket yatırımcı ilişkileri tutarlı açıklama yapmış oluyor aslında.

Şirketin aylık açıklamaları ile işlerin gidişatına dair yorum yapılabilir. Enflasyon Muhasebesi muhabbetine kar tahmini yapamıyorum ama ciro tahmini ve takibi hala yapabilir.

 

Şirket halka arz edilirken hesaplanan içsel değer 60 TL onun üzerinden iskontolu olarak 46,50 TL den arz edilmişti. 24 Mayıs 2024 Cuma kapanış değeri ise 46,70 TL, piyasa değeri ise 7,5 Milyar TL ve 232 Milyon USD.

 

Kendime not olarak dursun dedim.

 

Görüşmek üzere;

 

 


Önemli bir hatırlatma: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”


Daha yeni Daha eski