Biotrend - BEEAH Energy Niyet Sözleşmesi İmzalanması. Peki, BEEAH Group Kimdir? Necidir? Bir Göz Atalım.

 


Merhabalar;

Biotrend Şirketi; 27.02.2023 tarihli KAP haberiyle, şirketin Birleşik Arap Emirlikleri menşeli BEEAH Group şirketlerinden atık yönetimi, geri dönüşüm, temiz enerji alanında faaliyet gösteren kamu-özel sektör ortaklığı şirketi  BEEAH Energy Investment Limited ile enerji verimliliği ve Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi amacıyla Entegre Atık Yönetim Tesisleri alanında (Atık toplama, izleme ve mekanik ayırma Üniteleri, Oksijensiz Çürütücüler, kompost ve organomineral gübre üretimi, hibrit enerji üretimi, ileri dönüşüm plastik geri dönüşümü, yeşil hidrojen, düşük karbonlu mobilite çözümleri vb.) muhtemel projeler için ortak yatırım ve sözleşme fırsatlarını ortaklaşa belirleme konusunda karşılıklı istek ve iş birliği arzularını ifade etmek için 24 Şubat 2023 tarihli bir iyi niyet mektubu imzaladığını duyurdu.


Peki BEEAH Group kimdir ne iş yapar ?

2007 yılında BAE Şarika Emirliğinde kamu özel ortaklığıyla kurulan grup, çevre ve atık yönetimi üzerine çalışmakta.


Birleşik Arap Emirliği Grubunun yenilenebilir enerji, ulaşım, eğitim ve teknoloji alanında çeşitli yatırımları var.

Biotrend’in karşılıklı iş geliştirme ve fırsatları değerlendirmek üzere niyet mektubu imzaladığı BEEAH Energy, grubun yenilikçi yöntemlerle temiz enerji üretmek amacıyla kurduğu bir şirketi.

Şirket 2017 yılında Masdar (yine BAE’da faaliyet gösteren bir enerji şirketi – ortakları arasında Abu Dhabi National Oil Company da var)  ortaklığıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk atıktan enerji geliştirme şirketini kurmuş.

Şirket şu anda Şarika’da Birleşik Arap Emirliği’nin ilk atıktan enerji üretim tesisini inşa ediyor. Tesisin bitirilmesi ile her yıl 300.000 tondan fazla geri dönüşümü olmayan atık depolama alanlarından çekilerek, 30 MW temiz enerji üretilerek yaklaşık 28.000 eve güç sağlanacak.



Tesisin faaliyete geçmesi ile Şarika şehri aynı zamanda  Orta Doğu’nun ilk sıfır atık şehri olacak.




Şirket Güneş Enerjisi Yatırımları kapsamında 2021 yılında BAE’nin ilk güneş enerjsi depolama projesini hayata geçireceğini duyurmuş. Güneş fotovoltaik projesi 120 MW olacak ve ilk fazı 2023 yılında tamamlanacak.

BEEAH Energy; aynı zamanda bölgenin ilk atıktan hidrojen üretim tesisini Chinook Sciences ( ABD ve İngiltere merkezli atıktan enerji ve metal geri kazanımında uzman teknoloji şirketi) ortaklığıyla kuruyor. Geri dönüştürülemeyen plastik atıkları işleyerek yeşil hidrojen üretmeyi planlayan şirket, kuracağı hidrojen yakıt istasyonu ile tesisin gelecekteki atık toplama araçlarında hidrojen yakıtı kullanımı sağlayacak.

Şirketin yatırımlarını ortak şeklinde yapması ileride Biotrend ile bir ortak proje geliştirme fırsatı noktasında olumlu buluyorum. Körfez sermayesinin şirkete ilgi duyması ileride yeni iş fırsatlarını oluşturacaktır.

Zaten Biotrend’in de 2023 yılı için dış ülkelerde iş fırsatı kovalayacağına dair açık kaynaklarda haberler  var.

Şirketin yatırımcıları yatırım hikayelerini takibe devam etmeli.

Sağlıcakla;



Önemli bir hatırlatma: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”









Daha yeni Daha eski