Yatırım Fonu - HVZ - Allbatross Portföy Birinci Hisse Senedi (TL) Fonu

 




Merhabalar;

Son zamanlarda karşıma çok sık çıkan yeni bir yatırım fonu olan HVZ - Allbatross Portföy Birinci Hisse Senedi (TL) Fonu’nu kendim için inceledim. Çalışmamı sizlerle de paylaşmak isterim.

Allbatross Portföy, SPK’nın 16 Mart 2022 tarihli yetki belgesi ile portföy yöneticiliğine başlamış.

Henüz yeni bir portföy yönetimi.

Ali Ercan, yönetim kurulu başkanı. İş Adamı Nurullah Ercan’ın oğlu. Ercan Şirketler Topluluğu, Bien Seramik, Qua Granit şirket sahipleri kendileri.

Fon Portföy Yöneticisi Gökhan Uskuay.


Gökhan Uskuay Twitter

HVZ Twitter


HVZ - Allbatross Portföy Birinci Hisse Senedi (TL) Fonu 26 Ağustos 2022 tarihinde kurulmuş.

HVZ Yatırım Fonunda bulunabilecek yatırım araçları;



2 Aralık 2022 itibariyle Fon Dağılımı;



Ekim ayı portföy dağılım raporunda ise yatırım araçlarının aylık ortalama oransal dağılımı ve fonun getirisi;



Ekim ayı portföy dağılım raporunda ortalama %82,40 hisse senedi yer alırken, tercih edilen hisse senetleri ve oranları;


HVZ - Allbatross Portföy Birinci Hisse Senedi (TL) Fonu’nun 2 Aralık 2022 itibariyle son 1 ay %31 ve 3 aylık getirisi ise %76 olmuş.



HVZ Fonu Tefaş’ta işlem gören yatırım fonları arasında getiri olarak aylık sıralamada Hisse Senedi Yoğun Fon türleri arasında 2 Aralık 2022 itibariyle 17.sıradadır.



HVZ Yatırım Fonunun risk değeri ise; 1 en düşük, 7 en yüksek olmak üzere değerlendirme kriterlerine göre 6 olup, yüksek risklidir.


Fonun alım ve satım valörü;

Fon alım valörü 1 gün, satış valörü ise 2 gündür.

Yani Fon alım emrini örneğin Pazartesi sabah verdiğinizde Salı günü öğleden sonra hesabınıza geçer.

Fon satış emrini örneğin Pazartesi sabah verdiğinizde Çarşamba günü öğleden sonra hesabınıza geçer.



💥HVZ  - Allbatross Portföy Birinci Hisse Senedi (TL) Fonu’nun toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak Bist’te işlem gören hisse senetlerine yatırılır. O yüzden piyasada herhangi bir dalgalanmada bu fon da haliyle etkilenir.

Son 1,5 aydır Bist’te yaşanan ralliler haliyle fon getirilerini de yansımış. Ama yatırımcıların hatırlaması gereken Bist’te gelecek bir düşüş, fonları da etkiler.

Yatırım Fonları profesyoneller tarafından yönetildiği için twitter – telegram gruplarına mahkum olmadan yatırım fonları tercihi piyasaya yeni girecek olan yatırımcılar için güzel bir seçenektir.

Kimseden tüyo almaya ihtiyaç yok. Tefaş’a giriyoruz, kendi risk – değer ölçümüze uygun yatırım fonlarını belirleyip, bir sepet yapabiliyoruz.

Unutulmamalı ki Yatırım Fonları minimum 1 yıl vade ile alınırsa riskin azaltılması ve piyasa düzeltmelerine daha dirençli durmamızı sağlar.

Yatırım Fonları da kademeli alınabilir. Her ay – her hafta sabit tutarlı fon alımları ile ortalama bir maliyete ulaşılabilir.

Yatırım dünyasında gerçekten çok cazip fırsatlar var. Sadece biraz araştırmak lazım.

Her gün tavan giden hisselere birisinin demesiyle girmek yerine biraz araştırarak sürdürülebilir getiriyi hedeflemek de mümkün.

Çoğu kişi uzun vadede sürdürülebilir getiri istemiyor, hemen 2x, 3x yapayım diyor. Öyle bir yol varsa bana da söyleyin.

Uzun vadede sürdürülebilir getiri hedefi ulaşılabilir bence. Ben bunu hedefliyorum.

Basit Yatırımcıyım, çapımı ve kendimi biliyorum.

Saygılarımla;


 



Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”


Daha yeni Daha eski