Yatırım Fonu - GLS - Azimut Portföy Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu

 





Merhabalar;

Bugün sizlerle paramızı kısa süreli park ederken kullanılabilecek yatırım fonlarından birisi olan GLS – Azimut Portföy Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu inceleme notlarımı paylaşacağım.

Haydi başlayalım!


Önemli bir yatırım yapmadan önce Basit Yatırımcı da olsak bir araştırma süreci içine girmemiz önemlidir. Peki böyle bir karar alma ve araştırma sürecinde hazırda duran nakit paramızı nerede tutuyoruz?

Cari Hesap (Banka Vadesiz Normal Hesap) tutulan paralar Bankacılar için bal kaymaktır. Ama yatırımcı parasını sürekli bir şekilde kendisi için çalışmasını ister, istemeli.

Kimisi mevduata koyabilir, kimisi altın – gümüş vs. olarak tutabilir. Kimisi para piyasası fonlarında değerlendirirken, faiz hassasiyeti olanlar için de ya katılım hesaplarında tutmak ya da altın – gümüş – döviz olarak tutmak seçenektir.

Ama başka bir yol daha var elbet. O da TL bazlı işlem gören Kira Sertifikaları.

GLS - Azimut Portföy Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu benim kısa süreli para park etmek için arayış içerisinde iken keşfettiğim bir yatırım fonu.


Hatırlarsanız daha önce EKF - Qinvest Portföy Kira Sertifikası Katılım Fonu incelemesi yapmıştım. EKF İnceleme 

Fakat son dönemde aylık getiride yüzde 3 altına düşmesi ve sıralamada yerini GLS Azimut Portföy Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu’na bırakması üzerine GLS’yi inceleme kararı aldım.


Azimut; İtalya’nın önde gelen varlık yönetimi şirketi olmanın yanı sıra Avrupa’nın en büyük bağımsız varlık yönetimi gruplarından biri. Azimut Portföy de bu gruba dâhil. 2012 yılında Azimut Gruba dahil olmuş.

AZ International Holdings; Avrupa, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika coğrafyalarında, 17 ülke’ de olup, varlık yönetmekteymiş.


GLS - Azimut Portföy Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu 01 Temmuz 2015 tarihinde kurulmuş.

GLS Fonu belirttiğim üzere Katılım esaslarına göre işlem görmektedir.

Yatırımcı Bilgi Formunda belirtildiği üzere; “… Fon portföyünün tamamı devamlı olarak kira sertifikaları (sukuk, sabit oranlı, değişken oranlı, endeksli, vadesiz (perpetual), dönüştürülebilir, değiştirilebilir ve kısmi anapara ödemeli (amortized) ile katılma hesapları, ortaklık payları, altın ve diğer değerli madenler ile Kurulca uygun görülen faize dayalı olmayan diğer para ve sermaye piyasası araçlarından oluşmakta olup, fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak yerli ve/veya yabancı kira sertifikalarına (sukuk) yatırılacaktır.” ve “… Fon portföyüne alınacak tüm yatırım araçları ile fon portföyünün bileşimi ve yatırım süreci “İslami Finans Danışma ve Uyum Komitesi” tarafından onaylanacaktır. Yatırım yapılan tüm varlıklar her daim “ İslami Finans Rehberi” ile uyumlu olacaktır.”

Danışma ve Uyum Komitesinin kimlerden oluştuğuna yatırım fonunun izahnamesi sayfa 19 – 21 den ulaşabilirsiniz.


GLS Yatırım Fonunda bulunabilecek yatırım araçları;


09 Aralık 2022 itibariyle GLS Fon Dağılımı;


%20,66 Özel Sektör Kira Sertifikaları

%79,34 Yabancı Özel Sektör Borçlanma Araçları


GLS Fonu’nun Risk Dağılımı;


1 en düşük, 7 en yüksek risk derecelendirmesine göre GLS Fonu risk dağılımı 4’dür.


GLS - Azimut Portföy Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu Getirisi;


GLS Fonu Katılım Şemsiye Fonu türleri – Kira Sertifikaları alanında 09 Aralık 2022 tarihi itibariyle aylık sıralamada 1.sırada.



Son 1 aylık getirisi %3,0873 olmuş.


Fon İşlem Saatleri ve Valör Bilgisi;

Fon alış valörü 1 gün, satış valörü de 1 gündür. Yani, sabah 13.30’a kadar verdiğiniz alım satım emirleri, ertesi gün öğleden sonra hesabınıza yansır.


💥GLS Fonu, valörünün 1 gün olması nedeniyle parasını kısa süreli park yapmak isteyenler ve faiz hassasiyeti olanlar için alternatif yatırım aracı olarak ön plana çıkmakta.

Kendiniz de araştırın, yatırım dünyasında herkes için bir seçenek olduğunu göreceksiniz.

Sağlıcakla kalın!






Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”





Daha yeni Daha eski