Yatırım Fonu - FFH - Qnb Finans Portföy Çoklu Varlık Katılım Fonu

 



Merhabalar;

Bugün Katılım Esasına göre / Faizsiz yatırım araçlarından oluşan FFH – Qnb Finans Portföy Çoklu Varlık Katılım Fonunu kendim için inceledim, sizlerle de paylaşmak istedim.

Umarım faydalı olur.

 

Öncelikle faiz hassasiyetiniz varsa ve ben faizli bir yatırıma bulaşmak istemiyorum diyorsanız yatırımcı bilgi formu ilk cümlesine bakmanız işinize gelir çünkü ilk cümle “Bu fon, katılım fonudur…” ile başlıyor=)  

 

FFH Yatırım Fonu ile orta – uzun vadede kar payı endeksi üzerinde getiri elde edilmesi hedefleniyor. Fon portföyünde bulunan tüm yatırım enstrümanları faizsiz / katılım finans ilkelerine uygunluğu onaylanmış endekslerde yer alması ve/veya faizsiz / katılım finans ilkelerine uygunluğunun bir danışman / danışma kurulu tarafından onaylanmış olması zorunlu.

 

Kısacası icazeti alınmamış hiçbir yatırım aracı bu fonda yer alamaz. 

FFH Yatırım Fonunda bulunabilecek yatırım araçları;


21 Kasım 2022 itibariyle fonun dağılımı;


Ekim ayı portföy dağılım raporunda ise yatırım araçlarının aylık ortalama oransal dağılımı ve fonun getirisi;



FFH – Qnb Finans Portföy Çoklu Varlık Katılım Fonu’nun aylık ve yılbaşından itibaren getirisi ise 21 Kasım 2022 tarihi itibariyle son 1 ay %5,51, son 3 ay %13,53, son 6 ay %26,91 ve son 1 yıl ise %57,69 şeklinde olmuş.


Tefaş’ta işlem gören yatırım fonları arasında getiri olarak aylık sıralamada Katılım Şemsiye Fonu türleri arasında 21 Kasım 2022 itibariyle 7.sıradadır.





FFH Yatırım Fonunun risk değeri ise; 1 en düşük 7 en yüksek olmak üzere değerlendirme kriterlerine göre 5’dir.




Fonun alım ve satım valörü;

Fon Alım Valörü 1 Gün, satış valörü ise 2 gündür.

Yani Fon alım emrini örneğin pazartesi sabah verdiğinizde salı günü öğleden sonra hesabınıza geçer.

Fon satış emrini örneğin pazartesi sabah verdiğinizde Çarşamba günü öğleden sonra hesabınıza geçer. 



🎈FFH – Qnb Finans Portföy Çoklu Varlık Katılım Fonu faizsiz yatırım yapmak isteyenler için Şubat 2021 yılında kurulan ve Tefaş’ta işlem görmeye devam eden bir fon.

Hem Türk Borsasında hisse senedi yatırımı yapayım, bir yandan da çok risk almak istemiyorum biraz döviz ve kira sertifika fonlarından sepetim de olsun diyenler için hazırlanmış bir yatırım fonu.

Uzun vadeli yatırım (min. 3 yıl) düşünüldüğü takdirde riskin azaltılmasına etki edebilir. Piyasalar kısa vadede dalgalı olur ama uzun vadede risk her zaman azalma eğilimindedir.

Benim araştırma notlarım bu şekilde oldu. Kendi araştırmanızı yapın.

Boşa harcayacak beş kuruşumuz yok.

 

Sağlıcakla;



Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”


Daha yeni Daha eski