Yatırım Fonu - HYV - Hedef Portföy Para Piyasası (TL) Fonu

 


Selamlar,

Bugün sizlere 11.10.2022 itibariyle Tefaş’ta işlem hacminde 1.sırada olan HYV - Hedef Portföy Para Piyasası Fonu (TL)’nu anlatacağım.


01 Şubat 2021 tarihinde kurulan HYV Fonu adından da anlaşılacağı üzere Hedef Portföy tarafından yönetilmekte.

 

HYV Fonu portföyünün tamamını devamlı olarak, vadesine en fazla 184 gün kalmış, likiditesi yüksek, TL cinsi şartıyla, para ve sermaye piyasası araçlarından oluşacak ve portföyün günlük olarak hesaplanan ağırlıklı ortalama vadesi en fazla 45 gün olacak şeklinde düzenlenir.

 

HYV Fonu’nda sadece TL cinsinden varlıklar ve işlemler yer alır.

 

HYV Fonu’nda yabancı para cinsinden varlık ve altın ile diğer kıymetli madenler ve bunlara dayalı sermaye piyasası araçları bulunamaz.


11 Ekim 2022 itibariyle HYV Fonu Portföy Dağılımı;


% 62.65 Ters – Repo

% 18.84 Mevduat (TL)

% 11.59 Finansman Bonosu

% 5.28 Katılma Hesabı (TL)

% 1.05 Özel Sektör Tahvili

% 0.43 Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler

% 0,16 Diğer


HYV Fonu’nun Risk Dağılımı;

1 en az riskli 7 en fazla riskli olmak üzere değerleme kriterlerine göre bu fonun risk derecelendirmesi 2’dir!


HYV - Hedef Portföy Para Piyasası Fonu (TL)’nun 11 Ekim 2022 tarihi itibariyle 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık getirisi;




HYV Fonu, 11 Ekim 2022 itibariyle Tefaş’ta işlem gören Para Piyasası Şemsiye Fonu kategorisindeki fonlar içinde getiri bakımından 1.sıradadır.



 

Fon’un işlem saatleri nasıl?

HYV Fonu’nun Alış Valörü 0, Satış Valörü de 0’dır.

Yani sabah 09.00 - 13.30 arası vereceğiniz Alım – Satım emirleriniz öğleden sonra hesabınıza yansır.



💥HYV - Hedef Portföy Para Piyasası Fonu (TL) ile banka hesabınızda – caride duran ve kullanmadığınız paraları değerlendirebilirsiniz.

 

Ya da düşüşler için ayırdığınız rezervlerinizi yine bu fonda tutabilir, sabah Borsa açıldığında eğer düşüş başladıysa 13.30’a kadar satış emri vererek, öğleden sonra düşüşten yararlanmak adına takip ettiğiniz hisselerinizden alım yapabilirsiniz.

 

Paranın bizim için çalışması gerekir. Boşta çalışmayan para olmamalı. Bu tür para piyasası fonlarının valörleri 0 olduğu için, hızlı fon çıkışına da imkan tanıdıklarından yatırımcılar için alternatif bir yatırım seçeneği sunmakta.


Örneğin, ev sattık fakat parayı nerde değerlendireceğimizi bilmiyoruz – henüz karar vermedik. Dolar mı alacağız yoksa kuyumcudan altın mı alacağız veya Borsa’ya mı sokacağız.. Böyle durumlar için de yine valörü 0 olduğu için tercih edilebilecek bir fon.


Yatırım kişiye özel olup, herkes kendi araştırmasını yapmalı.


 


Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” 



Daha yeni Daha eski