Yatırım Fonu - EKF - Qinvest Portföy Kira Sertifikası Katılım Fonu

 


Merhabalar;


Bugün paramızı kısa vadeli park edebileceğimiz TL bazlı bir yatırım fonunu incelemek istiyorum.


20 Kasım 2015 tarihinde işleme açılan EKF - Qinvest Portföy Kira Sertifikası Katılım Fonu katılım esasına göre yönetilmektedir.


Tefaş’ta “Katılım Şemsiyesi” fonları altında yer alır.


Fonun yatırım amacı düzenli kira getirisi sağlamaktır.


Fon, % 80 düzenli olarak kira sertifikalarına yatırım yapar.


Geri kalan % 20’lik kısım ile de katılma hesapları, altın ve diğer kıymetli madenler, borsa yatırım fonları ve uygun görülen diğer faize dayalı olmayan para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapılabilir.


21 Ekim 2022 tarihi itibariyle Portföy dağılımı;


% 35,75 – Özel Sektör Kira Sertifikaları

% 46,93 – Kamu Kira Sertifikaları (TL)

% 8,83 – Katılma Hesabı (TL)

% 8,49 – Yatırım Fonları Katılma Payları



 EKF Fonu’nun Risk Dağılımı;


1 En düşük, 7 en yüksek risk derecelendirmesine göre EKF Fonu’nun risk dağılımı 2’dir.



EKF - Qinvest Portföy Kira Sertifikası Katılım Fonu Getirisi;




EKF Fonu Katılım Şemsiye Fonu türleri arasında son 1 ayda % 6,51 getiri oranı ile 2.sırada. Benim de dikkatimi aylık % 6 getirisi ile çekmişti. Normalde kira sertifika (TL) bazlı yatırım fonları aylık maksimum % 3 getiri sağlardı. 


Fon İşlem Saatleri ve Valör Bilgisi;

Fon alış valörü 1 gün, satış valörü de 1 gündür. Yani, sabah 12.30’a kadar verdiğiniz alım satım emirleri, ertesi gün öğlen 12.30 sonrası hesabınıza yansır. 



🎯EKF Fonu, valörünün 1 gün olması nedeniyle parasını kısa süreli park yapmak isteyenler ve faiz hassasiyeti olup mevduata para koymak istemeyenler için de alternatif bir yatırım çeşidi.


Döviz kira sertifikalarının son günlerde eksi yazması ve valörlerinin de 3 -5 gün arası değişmesi yine bu tür kısa valörlü fonları öne çıkarmakta.




Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”




Daha yeni Daha eski