Yatırım Fonu - MAC - Marmara Capital Portföy Hisse Senedi (TL) Fonu

 


Merhabalar;


Biz Basit Yatırımcılar için eğer hisse senedi / Şirket seçimleri ile bir bilgimiz yok veya uğraşacak zamanımız yoksa düzgün ve profesyonel yönetilen yatırım fonlarını da aylık alarak biriktirme yöntemi bir tercih olabilir.


Bu kapsamda Tefaş'ta işlem gören yatırım fonlarını sizlere tanıtmaya devam edeceğim.

 

Bugün de sizlere 20 Eylül 2022 tarihi itibariyle yılbaşından bu yana en çok kazandıran Hisse Senedi Şemsiye fonu olan MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi (TL) Fonu’nu tanıtacağım.


Haydi Başlayalım;


✅MAC Fonu, yatırımcılarına yılbaşından bu yana (20 Eylül 2022) %116,28 oranında bir getiri sunmuş. Gayet başarılı.


Peki bu Fon neye yatırım yapar?;

MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu, sadece Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerine yatırım yapar.

Yatırımcı Bilgi Formunda, Fon’un hisse senedi yoğun fon olması nedeniyle, portföy değerinin en az %80’inini devamlı olarak hisse senetlerinden oluşacağı, geri kalan yüzde 20’lik kısmının ise TCMB / Hazine ve Maliye Bakanlığı / Türkiye Varlık Fonu tarafından ihraç edilen Türk Lirası borçlanma araçlarına, TL yatırım fonlarına, borsa yatırım fonları katılma paylarına, Takasbank para piyasası ve ters repo işlemlerine yatırım yapabileceği belirtilmiş.


Bu fon ne kadar riskli?;

❗1 en az riskli 7 en fazla riskli olmak üzere değerleme kriterlerine göre bu fonun risk derecelendirmesi 7’dir!


20 Eylül 2022 itibariyle Fon Dağılımı;

Yaklaşık %95,02 Hisse Senedi ve %4,98 Takasbank Para Piyasası’ndan olmak üzere Fon Dağılımı oluşmuş.


Marmara Capital web sitesinde yer alan MAC Fonu sayfasında 31 Ağustos 2022 Fonda bulunan Hisse Senetlerinin Sektörel Dağılımı aşağıdaki gibi olmuş;



Hisse Senetleri Pozisyonları ise;



MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu’nun bu yazının hazırlandığı 20 Eylül 2022 tarihi itibariyle son 1 ay, 3 ay, 6 ay ve yıllık getirisi ise;



MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu’nun uzun vadeli getirisine baktığımızda Hisse Senedi Yoğun Fon grubunda son 5 yıllık getirisi %822 olmuş!! İnanılmaz bir başarı gerçekten de..



MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu’nun ilk halka arz olduğu tarih olan 02 Ocak 2014’den bu güne getirisinin Altın / Dolar / Euro/ Tüfe ve Bist 100 ile kıyaslamasına bakıldığında %1600 getiri oranı ile MAC Fonunun çarpıcı başarısı göze çarpıyor.



Fonun işlem saatleri nelerdir?;

MAC Fonu’nun Alış Valörü 1, Satış Valörü ise 2 gündür. Bu ne demek peki?

İş günlerinde 13.30’dan önce verilen talimatlar;

Alım: 1 iş günü sonra, 1.iş günü fiyatıyla

Satım: 2 iş günü sonra, 2.iş günü fiyatıyla gerçekleşir.

Yani; Pazartesi sabah 09.00'da alım emrini verdiğimde ertesi gün yani salı günü saat 15.00'den sonra hesabıma yansır.

Satış işlemi ise Pazartesi sabah 09.00'da satış emrini verdiğimde Çarşamba günü saat 15.00'den sonra hesabıma yansır.


🎯MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu yukarıdaki veriler ve grafikler incelendiğinde Uzun Vadede güzel getiri sağlamış, diğer yatırım araçlarını (Altın, Dolar, Euro) geçmiş.


Yatırım çeşitlendirmesi için düzgün ve profesyonel yönetilen fonlar yatırımcılar için güzel getirileri uzun vadede önlerine seriyor.


Önemli olan vade! Tüm yatırımlarda olduğu gibi yatırım fonlarında da Uzun Vade (minimum 1 yıl) beklemek önemli!


❗MAC – Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu TL bazlı hisse senetlerine yatırım yaptığı için, Borsa İstanbul'daki düşüşler fonun getirisine de günlük eksi olarak yansır. Yani öyle kısa vadeli alayım, biraz durayım sonra satarım diyorsanız yatırım fonları sizin için uygun olmayabilir.


Kendi araştırmanızı yapın. Her yatırım kişiye özeldir. Benim vadem uzun, belki 10 yıl boyunca biriktiririm, üstüne yatarım. Ama siz 10 yıl bekleyemezsiniz?! Belki faiz hassasiyetiniz vardır. Benim için önemsiz bir kriter sizin için önemli de olabilir.


Boşa harcayacak beş kuruşumuz yok. Basit Yatırımcıyız biz, her kuruşumuz kıymetli. Akıllı ve uyanık olmalıyız. 


Takibe devam!


 



Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”




Daha yeni Daha eski

Blog Archive