Vesbe; 160 Milyon Euro'luk Yatırım Hikayesi

 





1997 yılında kurulan, Manisa Vestel City’de yer alan toplam 406 bin m2 kapalı alana sahip 7 fabrikada en son teknolojileri  kullanarak, buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, bulaşık makinesi, pişirici cihazlar, klima ve termosifon üreten Vestel Beyaz Eşya, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden birisidir.


Toplam 1.3 milyon m2 büyüklüğündeki Vestel City, Avrupa’nın tek alan üzerinde kurulu en büyük üretim tesisleri arasındadır.


Vestel City’nin içerisinde 66.000 m2 kapalı alanda kurulan ve 2018 ‘de faaliyete geçen çamaşır ve çamaşır kurutma makinesi fabrikası ile yıllık 750.000 adet çamaşır makinesi ve 750.000 adet çamaşır kurutma makinesi üretim kapasitesine ulaşılmış.


✅Şirket, 31 Aralık 2020 tarihli KAP haberiyle, kapasite artırımına yönelik yeni yatırımlarda kullanmak üzere hakim ortak Vestel Elektronik’ten Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 122.550,94 m2 arsa ve arsa üzerinde bulunan 3.000 m2' lik bina alımı yaptığını ilan etmiş.



18 Şubat 2021 tarihinde de yeni bir KAP haberi ile 3 yıllık yeni bir yatırım programı başlattığını, bu kapsamda önümüzdeki 3 yıl içinde kademeli olarak devreye alınacak yatırımlarla şirket kapasitesinin %52 oranında artırılmasının planlandığını belirtmiş. Yatırım tutarının  ise 160 Milyon Avro olduğu ilan edilmiş.


2021 yılı Entegre Raporunu incelediğimde açıklanan yatırım programı sonucunda 2021 yılı sonunda buzdolabı fabrikasının üretim kapasitesinin yıllık 650.000 adet, çamaşır kurutma makinesi fabrikasının üretim kapasitesinin ise yıllık 450.000 adet arttığı, Şirketin toplam üretim kapasitesinin de yıllık 12.500.000 adetten 13.600.000 adete yükseldiği ifade edilmiş.



🔔2022/6 Faaliyet Raporunu incelediğimde ise; Devam eden kapasite artırımı programı kapsamında, yılın ikinci çeyreğinde çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi üretim kapasitelerinin sırasıyla %19 ve %11 oranlarında arttığı belirtilmiş.


🔔Yılın ilk çeyreğinde buzdolabı, klima ve termosifon ürünlerinde yapılan kapasite artışlarıyla birlikte Vestel Beyaz Eşya’nın toplam üretim kapasitesinin yukarıda belirtilen 2021 yıl sonu rakamı olan ilk 6 ay sonunda yıllık 13.6 milyon adetten 15.1 Milyon adete yükseldiği açıklanmış.






🎯Kapasite artırım programı Şubat 2023 tarihlerinde tamamlanacak. Bu yatırımların tamamlanması ile üretim kapasitesinin artması ve bunun da satışlara / karlılığa etkisi uzun vadede yatırımcılar için güzel bir hikaye / beklenti oluşturmakta.


Basit yatırımcının tek yapacağı hikayeyi takip etmek. Doğru hikayeyi bulup, satın almak ve beklemek. Bu kadar. 


Çakal patron, tokatçı hisselerde zaman ve para kaybetmeye tahammülümüz yok çünkü! 


Takibe devam..



Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”










Daha yeni Daha eski

Blog Archive