Enerjisa; Eşarj Hikayesi

 


2008 yılında faaliyete geçen Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş, elektrikli araçlara yönelik ve halka açık alanlarda şarj istasyonları ve sistemleri tesis etmek, işletmek, elektrik enerjisi ve bağlı yazılım çözümlerini sunmak amacıyla çalışmaktadır.

 

Nisan 2018 tarihinde Eşarj’ın çoğunluk hisseleri Enerjisa  tarafından satın alınmış.

 

Eşarj, 23/06/2022 tarihinde de 49 yıl süreyle ülke genelinde şarj ağı işletmeciliği faaliyeti göstermek için lisans almıştır.


Şirketin hedefleri ise;

✅Şarj ünitelerinden oluşan bir ulusal istasyon ağı ve işletim sistemi oluşturmak suretiyle tüm müşterilere ülkenin her noktasında şarj çözümleri sunabilmek,

Altyapı çalışmalarına teknik, idari ve mevzuat açısından katkıda bulunmak,

Geniş ürün ağı ile her amaca uygun şarj ünitelerinin tedariğini sağlamak,

Şarj ünitelerinin müşteri tarafından talep edilen noktalarına kurulumunu gerçekleştirmek olarak belirlenmiş.


Şirketin stratejik ortakları;



💥Enerjisa 05/07/2022 tarihli KAP haberiyle, Türkiye’de elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak için başlatılan “Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı” kapsamında Ülke çapında 46 yatırım bölgesinde 81 ilde 1.572 noktada hızlı şarj istasyonu kurulumuna imkân sağlayacak “Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı” kapsamında Eşarj’ın 11 yatırım bölgesinde 53 ilde 495 adet hızlı şarj istasyonu (asgari 90 Kw ve her birinde minimum iki şarj soketi olacak şekilde) kurmaya hak kazandığını ilan etmiştir. 


💥İhale kapsamındaki istasyonlara Eşarj’ın yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapması (makina, teçhizat, altyapı vs) planlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile sözleşmenin Ağustos 2022 ayı içinde imzalanması beklenmektedir.

Tüm yatırımların ise 15 Nisan 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmekte.

Sözleşmenin yapıldığına dair herhangi bir KAP ya da Google açık kaynaklarda bir haber bulamadım.

 

⌛Elektrikli araçların yaygınlaşması ve bu sektörün gelişimi için de ülke genelinde yaygın şarj istasyonu ağına büyük ihtiyaç olması, Enerjisa’nın Eşarj hikayesine önem katıyor.

Biz basit yatırımcılar olarak, ilerleyen zamanlarda bu hikayenin gelişimini takipte kalacağız.

Enerjisa'nın elektrikli araçlar için ne gibi başka yatırım planları var, Eşarj'ın yatırımlarının tamamlanmasının şirket karına etkileri vb. verileri ilerleyen dönemlerde faaliyet raporları ve yatırımcı sunumlarından ayıklayacağız.

Takipte kalın.



Önemli bir hatırlatma: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”






Daha yeni Daha eski

Blog Archive