Alkim Kağıt / ALKA; 22,5 Milyon EURO'luk Yatırım Hikayesi

 



Alkim Kağıt / Alka şirketi; 1997 yılında İzmir Kemalpaşa OSB’de ofset kağıt, fotokopi, Bristol, bardak kağıt üretimi ile başladığı üretim hayatına QSC ve DCS sistemleri ile %100 dijital üretim hattı ile devam etmekte olup, ihracat da dahil olmak üzere %100'e yakın kapasite ile çalışmaktadır.


Şirket, 60gr/m2 den 240 gr/m2’ye kadar 1.hamur ofset fotokopi baskı kağıtları üretmektedir. Diğer ürünleri ise etiket kağıdı, sabun ambalaj kağıdı, zarf kağıdı, ozalit bazkağıdı, beyaz Kraft kağıdı ve ivory kağıdı üretimidir.


Yüksek teknolojiye sahip üretim hatları sayesinde kalite kontrol konusunda da başarılı olan Alkim Kağıt, İsveç ve diğer İskandinav ülkelerinde de 7 yıldır fotokopi kağıdı ihraç etmektedir. 2021 yılında ofset ve fotokopi üretiminde 89.600 ton brüt kağıt üretimi ile sektörün lideri olmuştur.


Alkim Kağıt, 10.7 MW toplam üretim kapasiteli 2 adet kojenerasyon tesisi ile kendi ihtiyacı olan elektrik ve buharı üretmektedir.


Şirket, 60gr/m2 den 240 gr/m2’ye kadar 1.hamur ofset fotokopi baskı kağıtları üretmektedir. Diğer ürünleri ise etiket kağıdı, sabun ambalaj kağıdı, zarf kağıdı, ozalit bazkağıdı, beyaz Kraft kağıdı ve ivory kağıdı üretimidir.


Alkim Kağıt / ALKA Yeni Yatırımlar;

✅Alkim Kağıt / Alka, 24 Mayıs 2022 tarihinde “Maddi Duran Varlık Alımı” başlıklı bir KAP haberi ilan etmiş.

Özetle; “1.ve 2. Press bölümünün konstrüksiyonun yenilenmesi, hidrolik sisteme dönüştürülmesi ve bölüm ile ilgili kontrol sistemlerinin yenilenmesi” yatırımının toplam tutarının 1.375.000 EURO olduğu belirtilmiş. Bu yatırımın tamamlanma tarihi ise 31 Temmuz 2023 olarak ilan edilmiş.




Şirket, 28 Haziran 2022 tarihinde yine bir KAP haberi ilan etmiş, Almanya'nın Köln şehrindeki Zanders Abwicklung GmbH fabrikasında bulunan ve özellikle yüksek gramaj üretim yapabilen ikinci el 125.000 ton/yıl kapasiteli kağıt makinesi ve ekipmanları ile tamamlayıcı inşaat, ithal-yerli makine ve ekipmanları ve modernizasyonu için 21.000.000 EUR'a kadar yatırımın yapılmasına karar verildiğini ilan etmiş.

İlgili yatırımın 2 yıl içinde tamamlanması öngörülmekte.




Alkim Kağıt / ALKA, 29 Haziran 2022 ‘de bir düzeltme haberi yayınlayarak, planlanan yatırımın, mevcut üretim hattının yanına yeni üretim hattı olarak montajının yapılacağını ilan etmiş.



2021 yılında Türkiye yazı-tabı kağıdı üretiminin %30’undan fazlasınını tek başına üreten Alkim Kağıt / ALKA yeni yatırımlarının tamamlanması ile kapasitesinin artması ve buna bağlı olarak satış / karlılık rakamlarının etkisini bilançolarında yatırımcılara gösterecektir.


Düzenli olarak temettü ödeyen şirketler arasında da olan Alkim Kağıt /ALKA ‘nın halka açıklığı %20’dir.


Basit Yatırımcı için hikayeyi takip etmek ve şirketin üzerine sabırlı kuluçkaya yatmaktan başka yapacağı tek şey, 3 ayda bir faaliyet raporlarını okumak ve hikayede değişiklik olup olmadığını incelemektir.


Takibe devam!



Önemli bir hatırlatma; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”


Daha yeni Daha eski

Blog Archive